Di Jera Sina
Venerdì 14 luglio, abbiamo festeggiato con soci e amici 11º anniversario dell’associazione Scanderbeg. Tra gli invitati il Sindaco di Parma Federico Pizzarotti e l’assessore Nicoletta Paci, con delega all’associazionismo e alla partecipazione, i quali hanno ringraziato l’associazione per il lavoro svolto in questi 11 anni a Parma, impegnandosi nel integrazione e nella valorizzazione della cultura albanese nel territorio. L’intera serata è stata all’insegna della musica e balli albanesi, interpretati dai cantanti invitati dall’Albania Xheisara Frisku e Klodi Yzeri, nonché il DJ ufficiale dell’associazione Antonio.
La serata è stata realizzata grazie al sostegno dei nostri sostenitori “Fratelli Cerri” di Kreshnik e Bledar Cerri, “Alba Edile” di Lush Marku, “Lira Prosciutti” di Shpendi Ndreu, “Fratelli Hila” di Bajram Hila, udhetime.eu di Tonin Bajraktari e la compagnia aerea Ernest Airlines

(Albanese)
Më 27 korrik të 2006 u themelua “Scanderbeg Parma”, shoqata e shqiptarëve të Parmës. Ishte një hap i madh e i rëndësishëm, por që rezultoi i sukseshëm. Celësi i ketij suksesi ishte dhe është puna e palodhshme e bërë për të ruajtur e përcjellë traditat, për të promovuar kulturën shqiptare e për ti ngritur peshë emrin Shqipërisë.
“Scanderbeg Parma” më 14 korrik festoi ditelindjen e 11. Shqiptarë e miq të kulturës sonë u mboldhën mbrëmjen e së premtes për të festuar me këngë e valle përvjetorin e 11-te.
Ndër të ftuar që na nderuan me pjesmarrjen e tyre ishin, kryetari i Bashkise së Parmës, Federico Pizzarotti dhe Drejtoresha e zyres se Shoqatave ne Bashki Nicoletta Paci, të cilet ndanë urimet e përzemërta për jetgjatësi të perjetshme të kësaj shoqate, e cila është bërë një urë lidhëse dhe e rëndësishme mes dy kulturave.
Xheisara Frisku e Klodi Yzeiri, dy këngëtarët shqiptarë te ftuar enkas nga Shqiperia krijuan një atmosferë magjike. Tingujt e tyre ishin në harmoni të plotë me kërcimet e bukura shqiptare.
Shfrytëzuam përvjetorin e 11 për të shprehur edhe një herë më shumë mirënjohjen e thellë ndaj dy kuzhinjerëve tanë Enkelejd Caushaj dhe Irena Premti te cilët shkëlqyen ne festën Multiculturale te Collecchios bashke me vullnetaret e tjere te shoqates.
Surpriza e mbrëmbjes per te ftuarit ishte dhurimi i tre 3 biletave vajtje-ardhje për në Shqipëri nga sponsori yne Kompania Ernest Airlines.Të gjithë pjesmarrësit plotësuan biletat me të dhënat përkatëse. Biletat u mblodhën e shorteu konsistoi në zgjedhjen e rastësishme të 3 prej tyre nga këngëtarja Xheisara.
Udhëtim të mbarë fituesve!
Me të vërtetë një mbrëmje e bukur, e mrekullueshme ashtu sikur piktura e realizuar nga Andrea Valenti, pikturë dedikuar shoqatës. Falendërojme Antonio Hoxha DJ që është pjesë e pandarë e cdo eventi e një falenderim SPECIAL e i madh shkon per sponsorat tanë të mbremjes.
Ndermarja “Fratelli Cerri” i vellezerve Kreshnik Nikola Cerri dhe Bledar Cerri. Ndermarja ” Alba Edile” e Lush Markut, “Lira Prosciutti” e Shendi Ndreu, “Fratelli Hila” e Bajram Hila, Bileta Udhetime e Tonin Bajraktarit. Gëzuar ditelindjen “Scanderbeg Parma”!!!

2017-10-10T16:26:34+00:00